Recepten met Prei
Preischotel
- Vlees
- Preischotel recepten
- 4 porties
- 35 minuten
- Nederland
Ingrediënten
- 5 ons half-om-half gehakt
- 1 ui
- aardappels voor 4 personen
- 2 x grote prei
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 1 deciliter melk
- 1 ei
- peper
- zout
- knoflook
Bereidingswijze
Bretonse stamppot met prei en cider
-
4 personen
-
0 min voorbereiden
-
40 min bereiden
-
0 min wachten
- Hoofdgerecht
- Vegetarisch
- Frans
Ingrediënten
- 750 g aardappelen
- 2 preien, in ringen
- 125 ml cider (brut of demi sec)
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Kook intussen de prei ongeveer 10 minuten in de cider.
Giet de aardappelen af. Stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur is gezet. Pureer de aardappelen. Klop de crème fraîche door de puree.
Schep de prei met de cider door de puree. Warm de stamppot nog even door en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.
Tip voor niet-vegetariërs
Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gegrilde kalfskoteletten.
Gestoofde prei met anijszaadjes
-
4 personen
-
0 min voorbereiden
-
40 min bereiden
-
0 min wachten
- Bijgerecht
- Vegetarisch
- Hollands
Ingrediënten
- 500 g prei
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel anijszaad
Bereiden
Snijd de prei in stukken van ongeveer 3 centimeter. Was de groente in ruim water tot al het zand eruit is.
Leg de prei direct vanuit het water in een pan met dikke bodem en voeg de crème fraîche en de anijszaadjes toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groente in ongeveer 30 minuten afgedekt gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Wijntip
Een lekkere kruidige witte wijn past heel goed bij dit volle gerecht, bijvoorbeeld een witte wijn uit de Rhône.
Maak jouw eigen website met JouwWeb